mmix: mérnök-mix hu en
 
Az Európai Unió célkitűzéseivel összhangban Magyarország is kiemelt feladatának tekinti a klímavédelmet. Ennek megfelelően 2006-2020 között az energetikai előírások szigorodnak, az állam pedig pályázatokkal támogatja a meglévő épületállomány energetikai célú felújítását.
Új épületek esetén az építési és a használatbavételi engedély feltétele, hogy az épület energetikai tulajdonságai megfeleljenek az érvényben lévő előírásoknak, melyet számítással/tanúsítvánnyal kell igazolni. A használt lakóházak, lakások adásvétele és hosszútávú berbeadása esetén közelező energetikai tanúsítvány kiállítása.
Az energiahatékony épület tervezése során sok eszköz áll rendelkezésre az épületszerkezetek megválasztásától a gépészeti megoldásokig (hőszigetelés, korszerű nyílászárók, hővisszanyerős szellőztetés, napkollektor, hőszivattyú, passzívház, stb.). Az elemeket rendszerként, összehangoltan alkalmazzunk.

Vállaljuk lakások, házak, épületek energetikai tanúsítását, energetikai pályázatok számításainak elkészítését, tanácsadást, pályázatírást.
(pl. panelprogram, ZBR, otthon melege, stb.)

Info: Energiahatékonysági pályázat